Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

Videnskaben har talt: Dem, der pynter tidligt op til jul, er gladere end dem, der venter

Føtex og Bilka må have de lykkeligste medarbejdere fra september og frem til nytår. Der findes nemlig et studie, der afslører, at dem, der pynter tidligt op til jul, er gladere end dem, der venter.

Noget, der virkelig kan dele vandene, er julepynt... Hvert er diskuteres det i både medierne og de danske hjem, hvornår man bør pynte op til jul.

Generelt set er der ret bred enighed om, at mange dagligvarebutikker er lidt for tidligt ude, når de begynder at sælge julekalendere i september.

Dog findes der da også nogle mennesker, der med stor begejstring hilser juleuroer, julehjerter og kræmmerhuse velkomne meget, meget tidligt på året, og de mennesker er – ifølge et ældre amerikansk studie – gladere end dem, der gerne ser julepynten vente med at gøre sit indtog, indtil det nærmest er blevet den 24. december.

Hvad er forklaringen på, at dem, der pynter tidligt op, er gladere?

Årsagen til, at dem, der pynter tidligt op til jul, generelt set er gladere end dem, der afventer, er, at julepynt og dekorationer fungerer som effektive midler til at vække stærke og lykkelige barndomsminder.

Hvis man pynter tidligt op til jul, vil ens lykke, humør og positive forventninger forstærkes. Dog er dette betinget af, at man i barndommen har forbundet julen med noget godt. Var julen et rent helvede, da man var kid, vil synet af julepynt formentlig vække negative følelser i stedet for positive.

Udtrykker venlighed og imødekommenhed

Ovenstående er ikke det eneste argument for, at der skal pyntes tidligt op. Et andet argument er, at julelys og -pynt udtrykker venlig- og imødekommenhed over for ens naboer. Denne observation stammer ligeledes fra det føromtalte amerikanske studie.

Find juleuroer hos os

Hvis du grundet denne artikel har fået lyst til at pynte op til jul, vil vi godt lige anbefale et stykke julepynt – nemlig juleuroen.

Ordet er faktisk lidt sjovt. Juleuro. Det lyder ikke som noget rart, da det lyder som modsætningen til, hvad mange stræber efter skal indfinde sig i december – nemlig julefreden.

Juleuroen har dog hverken noget med støj og kaos at gøre. En juleuro er nemlig blot betegnelsen for pynt, der kan hænges overalt i hjemmet og på juletræet.

Derfor har en juleuro som sådan heller ikke noget at gøre med en almindelig uro til babyer. Det er bestemt sandsynligt, at du allerede har en del juleuroer i kassen med julepynt derhjemme.

Hvis ikke, eller hvis du mangler nye, vil du kunne finde sådanne hos os.